La Passion de Dodin Bouffant

La Passion de Dodin Bouffant Openluchtfilm

Sinds zijn bewierookte debuut The Scent of Green Papaya  (1993) staat Tran Anh Hung garant voor verfijnde en verleidelijke cinema. Met de romanverfilming La passion de Dodin Bouffant  prikkelt de Grand Prix-winnaar van Cyclo  (1995) andermaal de zintuigen.

Het verhaal, gekruid met gastro-romantiek, speelt zich af in 1885 in en rond de keuken van restauranthouder Dodin en chef-kok Eugénie. Hoewel Eugénie van haar vrijheid geniet in wat meer is dan een werkrelatie, zoekt Dodin uit of ook bij haar de liefde door de maag gaat. Hun onberispelijke kookkunsten worden zo verrukkelijk in beeld gebracht dat het moeilijk is om niet te watertanden bij de nieuwste van de Frans-Vietnamese cineast, in Cannes bekroond met de prijs voor beste regie. Juliette Binoche en Benoît Magimel schitteren even hard als de Michelinsterren van topchefs Pierre Gagnaire en Michel Nave die hen bijstaan voor en achter de camera. 

De openluchtfilms worden georganiseerd in samenwerking met CC Binder.

“Een heerlijk lichtvoetige foodporn-film” (****, De Morgen) 

Ook interessant

Naar top