Eten als een zenboeddhist

Eten als een zenboeddhist Valérie Vermeiren

Yoga, meditatie, mindfulness, heel wat oosterse tradities vinden hun weg naar onze westerse samenleving. Ze brengen ons persoonlijke groei, nieuwe inzichten en balans.

Ook de Oosterse kooktechnieken zijn gevuld met eeuwenoude wijsheden en tradities. De holistische gezondheidsleer Macrobiotiek vindt zijn oorsprong in het Zenboeddhisme en is erop gericht om te leven en te eten in evenwicht. Tijdens deze workshop proeven we van deze Oosterse visie op voeding. Zenboeddhisten hielden bijvoorbeeld rekening met de groeiwijze, in welk seizoen iets groeit, welke smaak en kleur voedingsmiddelen hebben. Dit is namelijk bepalend voor het effect dat voeding op ons heeft. Krijg inzicht in deze meer dan 5000 jaar oude kennis en ervaring.

Geheel zen, voldaan en in balans verlaat je onze workshop.

Donderdag 15.05 | 19.30 tot 22 uur
Maximum 15 deelnemers

Meebrengen: snijmes, snijplank, keukenhanddoek, keukenschort

Naar top