De pap in de mond, een Breugeliaanse performancelezing met papdegustatie

De pap in de mond, een Breugeliaanse performancelezing met papdegustatie De Foodarcheoloog

Pap is een weerkerend thema in het werk van Pieter Bruegel. 

In zijn tijd was het zelfs de dagelijkse kost van de gewone man met ingrediënten uit het terroir van de Lage Landen. Vandaag een haast vergeten bereiding uit grootmoederstijd, die potentieel biedt voor duurzaam voedsel in een leefbare toekomst. 

Tijdens een papdegustatie in drie bedrijven/bereidingen neemt de Foodarcheoloog (bekend van o.a. Het Verhaal van Vlaanderen) het publiek mee in de wereld van Bruegel. Een soms miskend, artistiek genie die de uitdagingen van zijn tijd aan de kaak stelt.

Pieter Bruegel leefde net als wij op een kantelpunt in de geschiedenis. De drie papbereidingen laten ons vandaag proeven van een bewogen tijd die gelijkenissen vertoont met vandaag, en doen ook de vraag rijzen hoe we ons economisch/ecologisch tot de natuur verhouden.  

De start van het oogstseizoen, begin juli, vormt de rode draad in dit fascinerend en hoopvol verhaal.  

Belangrijk: Er wordt geen volwaardige maaltijd aangeboden.  

Ook om 13.00 uur

Naar top